Menu
Boerderij

Buffelboerderij Arns Zevenaar

In het buitengebied van Zevenaar ligt buffelboerderij Arns. De buffelboerderij is een boerderij met waterbuffels. In 2003 is de boerderij gestart met het melken van waterbuffels. Op diervriendelijke wijze worden de buffels gehouden in de stropotstallen. De buffels kunnen in het voorjaar en de zomermaanden kiezen of zij naar buiten gaan in de buitenbak of liever binnen blijven.

Buffel

De waterbuffel of karbouw is een groot rund. Het is de bekendste- en meest wijdverbreide soort uit het geslacht van de Aziatische buffels.

De schofthoogte van de waterbuffel is tussen de 1,5 en 1,9 meter. Tevens hebben de waterbuffel een lengte van 2,40 tot 3 meter. Wist u dat de staart van de buffel 60 tot 100 centimeter lang is? Het uiteinde van de staart is borstelig.

De volwassen dieren zijn bijna naakt. De stieren hebben grote hoorns die maanvorming naar achteren buigen. De waterbuffel telt 32 tanden, maar heeft aan de bovenkant geen hoek- en snijtanden. Volwassen waterbuffels kunnen 300 tot 1200 kg zwaar worden.

Waterbuffels leven van gras en bladrijke watervegetatie. Op het heetst van de dag zoeken ze de modder op voor afkoeling en beschermen zij zich tegen insecten.

Melk & vlees

De waterbuffels worden gehouden voor de melk. De melk bevat meer calcium, is rijk aan omega 3 en 6, bevat meer eiwitten, vitamine A en D. In de eigen kaasmakkerij wordt de melk verwerkt tot mozzarella, yoghurt en bufaletta.

In de winkel wordt waterbuffelvlees verkocht. Het vlees is zeer smaakvol en opvallend laag in cholesterol en calorieën. Op dit moment bestaat het vleesassortiment uit rollade, (mini) hamburger, schnitzel en shashlik.

Boerderij

De ouders van Gert-Jan kwamen tijdens een vakantie in Italië in aanraking met buffels. Zij kwamen gedwongen door de strengere regels met betrekking tot melk- en vetquotum op het idee om hun melkveebedrijf om te vormen tot buffelboerderij. De buffelboerderij ging met de aanschaf van 53 buffels van start. De melk gaat naar het bedrijf van Gert-Jan zijn ouders namelijk de kaasmakerij. In de kaasmakerij worden de heerlijke producten zoals buffelyoghurt en mozzarella gemaakt. De boerderij is inmiddels uitgebreid met een winkel genaamd de Buffelshop waar zuivelproducten en buffelvlees te koop zijn.

Kaasmakerij

De melk van de buffels wordt in de kaasmakerij verwerkt tot diverse buffelproducten. Bij de buffelproducten kunt u denken aan mozzarella, yoghurt en bufaletta.

Buffelshop

In de buffelshop kunt u onder andere mozzarella, buffelyoghurt en buffelvlees kopen. Tevens zijn er verschillende streekproducten verkrijgbaar.

Bezoek de buffelboerderij

Tijdens de openingstijden van de winkel kunt u een kijkje nemen bij de waterbuffels. Bekijk de reusachtige dieren en leer meer over de waterbuffel.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van Buffelboerderij Arns Zevenaar op de website.

Locatie

Buffelboerderij Arns Zevenaar
Kortslag 2
6903 PG Zevenaar
0316 – 334369
gjarns@hetnet.nl
www.buffelboerderijzevenaar.nl