Menu
Boerderij

Kinderboerderij Rosorum

In de wijk Methen ligt de kinderboerderij. Het is een knusse kinderboerderij voor het gehele gezin. Wist u dat de kinderboerderij ligt in het wandelpark Rosorum. Het wandelpark kent prachtige vijvers.

U loopt vanaf het bezoekerscentrum ‘De Schaapskooi’ over een verhard wandelpad langs alle weiden, door de knuffelweide en naar de speeltuin. De kinderboerderij kent diverse dierenverblijven. Tevens zijn de dierenverblijven vrij toegankelijk.

Dieren

Op de kinderboerderij kunt u verschillende diersoorten bewonderen. Bij de diersoorten kunt u denken aan ezels, pony’s, diverse schapen- en geitenrassen, konijnen, cavia’s, kippen, eenden, ganzen en kalkoenen.

De gevleugelde dieren hebben een grote overdekte volière. De dieren kunnen in de volière op een luxe manier verblijven op momenten dat de afschermplicht voor vogels geldt. Indien de afschermplicht niet geldt, lopen de dieren rond in de grote weide of de knuffelweide.

In het knaagdierenverblijf genaamd Villa Flapoor kunnen de konijnen en cavia’s worden geaaid. Tevens beschikken deze dieren over een grote ‘buitenspeeltuin’.

Bij de ingang ligt het caviaplein. Tijdens de openingsuren lopen de cavia’s hier vrij rond. Achter het knaagdierenverblijf hebben de konijnen een buitenren. De konijnen kunnen bij mooi weer in de ren rondhuppelen.

De meeste dieren lopen in de grote weide of de knuffelweide. In het voorjaar kunt u de kleintjes bewonderen. Volg het verharde wandelpad en u ziet de dieren in de weiden. In de knuffelweide is een pad aangelegd. U loopt tussen de geiten en schapen.

Vakantie dierenopvang

Wilt u binnenkort op vakantie en zoekt u een vakantieadres voor uw huisdier? Kinderboerderij Rosorum biedt het hele jaar door opvang voor konijnen en knaagdieren met uitzondering van ratten en muizen.

Dagelijks wordt uw huisdier verzorgd door het vaste vakantieopvang team. Zij verzorgen de dieren met veel liefde. Elke dag krijgt uw huisdier vers water, voer en 2x per dag hooi. Mocht uw huisdier groentes zijn gewend dan biedt de kinderboerderij dit ook dagelijks aan. Sinds begin 2020 beschikt de kinderboerderij over het certificaat ‘Besluit houders overige zoogdieren’.

Wilt u meer weten over het vakantie dierenopvang? Neem dan een kijkje op de website.

Activiteiten

Kinderboerderij Rosorum biedt voor basisscholen twee soorten basisschoollessen aan. De basisschoolles ‘Boerderijpad’ is geschikt voor leerlingen uit groep 1 en 2. De kleuters leren al kijkend en vergelijkend de leuke kanten van de kinderboerderij. Uiteraard wordt er veel aandacht geschonken aan de aanwezige dieren. Tevens worden de kinderen snel aan het werk gezet in de stallen. Over de gehele kinderboerderij zijn de opdrachten verdeeld. De groepjes brengen een bezoek aan alle dieren op de kinderboerderij.

De basisschoolles ‘Vrolijk ei feest’ is geschikt voor leerlingen uit groep 3 en 4. De kinderen leren tijdens de les van alles over eieren van verschillende diersoorten. Rondom de dieren die eieren leggen voeren de kinderen korte opdrachtjes uit. De kinderen mogen ook de eitjes proeven. Bovendien bekijken de kinderen verschillende soorten kippen, kijken naar de verschillen tussen een haan en een hen en bezoeken de kuikentjes. Aan de hand van de grootte van het ei proberen de kinderen te raden welk ei bij welk dier hoort. Ten slotte nemen de kinderen deel aan spelletjes.

Lees meer over de basisschoollessen op de website.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van Kinderboerderij Rosorum op de website.

Locatie

Kinderboerderij Rosorum
Methen 2B
6904 GN Zevenaar
0316 – 529290
info@kinderboerderijrosorum.nl
www.kinderboerderijrosorum.nl